Események

Évzáró ünnepély
A 2018-2019. tanévet a 4. osztályosok vidám műsorával zártuk. Diákjaink kitűnő és jeles tanulmányi eredményekért, a versenyeken elért sikeres szereplésekért vehettek át könyvjutalmat. Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyárra!
Kezdődjön a VAKÁCIÓ!


Ballagás
2019-ben 13 nyolcadikosunktól búcsúztunk el. Mindannyian abban a középiskolában folytathatják, ahová szerettek volna menni továbbtanulni.
Sok sikert Nektek!

Ballagóink kisfilmje megtekinthető az iskola Facebook oldalán:
https://www.facebook.com/megyeriskola/videos/1004259599773025/?_nc_cat=100&_nc_oc=AQmZpebWXBZ6k-GPXRfLPUiVc4fWYJcsHAQ9OTwBHkJc_rM4LjHIIwMU2fP16MbwUUc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=913692ed1b3d6a39ee4a5448bad8ff40&oe=5D8AB730&dl=1


Búcsú Mónika és Ági tanító néniktől
A 4. osztályos tanulók és szüleik megható műsorral búcsúztak az alsó tagozattól és a tanító néniktől.


Tanulmányi kirándulások
Iskolánkban hagyomány, hogy év végén az osztályok kirándulni mennek. Az úti célt mindenki érdeklődésének és lehetőségeinek megfelelően választhatja meg. Az idén a 3. és 4. osztályosok Szécsénybe látogattak, ahol a múzeumok és nevezetességek mellett jutott idő fagyizásra, játékra is.

A 7. és 8. osztályosok osztályfőnökeiknél vendégeskedtek. A kerti partikon volt közös főzés és játék is 🙂


Mozi
Az alsó tagozatosok kis csoportja 2019. június 5-én a salgótarjáni Apolló moziba látogatott, ahol az Aladdin című filmet nézték meg.


Nemzeti Összetartozás Napja
Június 4-én iskolánk közössége az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékezett. A felső tagozatosok aszfaltkrétával felrajzolták a Nagy-Magyarország térképét. A térképet körülölelő élőlánccal és közös énekléssel fejeztük ki összetartozásunkat.


GYEREKNAP
Nógrádmegyer Község Önkormányzata, a helyi iskola és óvoda szervezésben vidám gyermeknapi program várta a gyerekeket 2019. május 31-én a Művelődési Ház udvarán. Ugrálóvár, körhinta, lufihajtogató bohóc szórakoztatta a gyerekeket, majd délután Nótár Mary koncertre tombolt a falu apraja-nagyja.
Közben az iskolában folyamatos sportprogramok, közösségi játékok és arcfestés várta a tanulókat.
Ebédre finom hamburger volt, majd az SZMK jégkrémmel, délután pedig az RNÖ fagyival hűsítette a gyerekeket.
Köszönjük mindenkinek 🙂


MIKSZÁTH KUPA
2019. május 17-én rendeztük meg hagyományos kispályás labdarúgó tornánkat a környékbeli iskolák: Szécsény Rákóczi, Rimóc, Varsány, Endrefalva, Ludányhalászi csapatainak részvételével.
Nagy örömünkre a nógrádmegyeri csapat nyerte el a kupát! Gratulálunk a fiúknak!
2. helyezett az endrefalvai, 3. helyezett a rimóci csapat lett.
A gólkirályi címet Tejfel Kevin endrefalvai tanuló érdemelte ki.
A legjobb mezőnyjátékosnak és a legjobb kapusnak járó díjat a varsányiak vihették haza.
Hajrá Megyer!


MIKSZÁTH NAP
2019. május 2-án ünnepeltük a jelenlegi épület 52. és iskolánk névfelvételének 22. évfordulóját. Színes programok közül választhattak tanulóink: projektek készültek, versenyek zajlottak.

Az alsó tagozatosok olvasás versenyén a gyerekek egy rövid Mikszáth részletet olvastak fel.
1-2. osztály kategóriában I. helyezett: Papp Denisz 1. osztály
II. helyezett: Oláh Lajos 2. osztály
III. helyezett: Gáspár Amina 2. osztály
3-4. osztály kategóriában I. helyezett: Rácz Jázmin 4. osztály
II. helyezett: Szomora Jázmin 4. osztály
III. helyezett: Ispán Violetta. 3. osztály

Az ének versenyen népdalokat, népdal csokrokat hallottunk a tanulóktól. A zsűri munkáját segítette a Hagyományőrző Egyesület részéről Géczy Ernőné Irénke néni.
1-4. osztály kategóriában I. helyezett: Balázs Miranda 2. osztály
II. helyezett: Rácz Virgínia 1. osztály
III. helyezett: Gazsi Jázmin 4. osztály
5-8. osztály kategóriában I. helyezett: Babcsány Zoltán, Rácz Kálmán Milán 5. osztály
II. helyezett: Rácz Lolita 6. osztály
III. helyezett: Oláh Krisztián Flávió 6. osztály

Az alsó tagozatosok csapatokban Mikszáth Kálmán A néhai bárány című novellájához készítettek illusztrációt a Jelenlétház munkatársainak közreműködésével.

A felső tagozatos diákok Nógrád megye nevezetes történelmi eseményeiről, hírességeiről készítettek csoportokban projektmunkát az Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény,  EFOP-3.3.2-16-2016-00355 sz.  Közösen Tanulni! pályázatának keretében.

A 8. osztályos tanulók az EFOP-3.1.7-16-2016-00001 „ESÉLYTEREMTÉS A KÖZNEVELÉSBEN” kiemelt uniós projekt Surranópálya alprojekt keretében képregényt készítettek a projekt által biztosított szakember segítségével.


KÖLTÉSZET NAPI VERSELÉS
2019. április 10-én iskolánk diákjai versmondó versenyen vettek részt a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium rendezvényén. A 2. osztályból Oláh Alex és Gáspár Amina, a 4. osztályból Oláh Balázs, a 6.-ból pedig Bangó Brendon és Buránszki Bianka képviselte iskolákat. Diákjaink nagyon ügyesen és színvonalasan szavaltak. Gratulálunk nekik!
Külön öröm, hogy Oláh Balázs 4.osztályos tanulóink kategóriájában 1. helyen végzett.
Bódiné Fenyvesi Mónika és Kaluzsa Mónika tanár nénik pedig nemcsak felkészítették, de együtt is izgulták végig a versenyt diákjaikkal.
További sikereket kívánunk nekik! Ügyesek voltatok, büszkék vagyunk rátok!



VÍZ VILÁGNAPJA
Március 22-én van a víz világnapja. A 6. és 7. osztályosok egy kis vetélkedő kapcsán kóstoltak bele – szó szerint is -, hogy miért is olyan fontos számunkra a víz, és mi történhet, ha nem vigyázunk rá! Ezeken a rendkívüli órákon kivételesen a telefonjukat is használhatták, hiszen a feladatok megoldásában az internetet hívták segítségül! És szabad volt órán inni, sőt egyenesen kötelező! Természetesen csak és kizárólag vizet! A vetélkedőt csoportos vízivással zártuk, amelyről még selfie-t is készítettünk! Mert azt tanítjuk diákjainknak, hogy az új és modern dolgok mellett meg kell őrizni az emberi élet igazi értékeit is! Egészségünkre!


MÁRCIUS 15.
Ebben a tanévben a 7. osztályosok és a művészeti iskolás tanulók ünnepi műsorával emlékeztünk a 48-as forradalom eseményeire. A műsort betanította Szabóné Selmeci Orsolya és Antalné Boda Anna Mária tanár néni.


FARSANG 2019.
Hagyományos farsangi rendezvényeinkre februárban került sor.
15-én az alsósok egyéni jelmezes felvonulására került sor. Nagyon sok ötletes jelmezzel készültek a gyerekek és a szülők.
1. helyezett: Cseresznyefa – Orosz Dominika 4. osztály
2. helyezett: Hőlégballon – Krizsanyik Dóra 3. osztály
3. helyezett: Lego kocka – Oláh Balázs 4. osztály
4. helyezett: Vattacukor – Botos Kamilla 3. osztály
5. helyezett: Pillangó – Bangó Mirtill 2. osztály
22-én a felsősök tartották meg farsangi bulijukat. Az osztályok közösen öltöztek fel és adták elő paródiáikat.
Köszönjük szépen a Szülői Munkaközösségnek a segítséget, a zene szakkörösöknek a kis műsort, Oláh János 8. osztályos tanulónak a zenéket!
Jól éreztük magunkat, jövőre folytatjuk 🙂


KARÁCSONY 2018.
Karácsonyi ünnepi műsorunkra a betlehemes játékot a 8. osztályosok adták elő, énekeltek és a zenéltek a Hibó Tamás Művészeti Iskolai növendékei. Felkészítőik voltak: Koczka Csabáné Melinda tanár néni, Antalné Marika néni és Kaluzsa Mónika tanár néni.


KARÁCSONYI RAJZVERSENY
Szintén a Közösen Tanulni projekt keretében karácsonyi rajzversenyt hirdettünk alsó tagozatosok számáraKarácsonyfa – tündérálom” címmel. A gyerekek rengeteg jobbnál-jobb rajzot készítettek, amelyből nehezen tudtunk választani. A pályázatnak köszönhetően 15 tanuló kapott könyvjutalmat. Gratulálunk a kis művészeknek! 🙂

Díjazott tanulók és rajzaik


KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK ALSÓ TAGOZATOSOKNAK
A Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézménnyel kötött együttműködés keretében valósul meg iskolánkban a Közösen Tanulni projekt. Decemberben 3 alkalommal kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Készítettek Mikulást és rénszarvast, ültettek Luca búzát saját díszítésű kis cserepekbe, karácsony előtt pedig a decopage technikával ismerkedtek meg. A foglalkozásokat Unyiné Kovács Szabina és Kovács Sándorné tanító nénik vezették.


MIKULÁS 2018.
2018. december 6-án iskolánk tanulóit meglátogatta a Mikulás.
Köszönjük a támogatást és a Mikulás csomagokat Nógrádmegyer Község Önkormányzatának, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak és a Megyer Konyhának!

6. osztály


PROJEKTZÁRÓ
2018. november 28-án zártuk az EFOP-4.1.3 a projektet, amelynek keretében iskolánk udvara, kerítése megújult, kamerákat szereltek fel, illetve az alsó tagozatosok termeibe is digitáblák kerültek.

A projektzárón a 4. és 7. osztályosok, illetve a zeneszakkörösök mutatták be, hogyan teltek a napjai 1967-ben és manapság a diákoknak.
Felkészítő tanáraik: Bódiné Fenyvesi Mónika, Nagy Péterné, Kaluzsa Mónika, Antalné Boda Anna Mária, László Bence.

A műsor elérhető iskolánk YouTube csatornáján:


ÁLLATI JÓ DÉLUTÁN – VETÉLKEDŐ
A Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézménnyel kötött együttműködés keretében valósul meg iskolánkban a Közösen Tanulni projekt. A vetélkedő során 40 alsós tanulónk mérte össze tudását vegyes csapatokban az állatokról. Jó hangulatú délutánt töltöttünk el közösen úgy, hogy közben sok hasznos ismeretet szereztünk. A nyertes csapatok tagjai könyvjutalomban részesültek.


Az 1. helyezett csapat
Bangó Adrián 2. o., Rácz Krisztián 1.o., Kiss Zoltán 3.o., Oláh Ruben 4.o.


BŰN- ÉS BALASETMEGELŐZÉSI NAP
2018. november 13-án a Rendőrség szakemberei előadásokat tartottak nekünk a helyes közlekedésről, az alkohol és drogfogyasztás veszélyeiről. Kipróbáltuk a rohamrendőrök felszerelését. Akadálypályán kellett végigmennünk szimulációs szemüvegben, hogy megtapasztaljuk, miért veszélyes, ha valaki ittasan, netalán bedrogozva közlekedik. Megismertük Robot Tamást a legkisebb és legviccesebb rendőrt 🙂 Köszönjük az élményeket és az ajándékokat!


BŰN- ÉS BALASETMEGELŐZÉSI NAP
2018. november 13-án a Rendőrség szakemberei előadásokat tartottak nekünk a helyes közlekedésről, az alkohol és drogfogyasztás veszélyeiről. Kipróbáltuk a rohamrendőrök felszerelését. Akadálypályán kellett végigmennünk szimulációs szemüvegben, hogy megtapasztaljuk, miért veszélyes, ha valaki ittasan, netalán bedrogozva közlekedik. Megismertük Robot Tamást a legkisebb és legviccesebb rendőrt 🙂 Köszönjük az élményeket és az ajándékokat!


OKTÓBER 23.
Október 23-ra emlékeztünk a felső tagozatosok ünnepi műsorával.